Tradiční kombinaci rajčat a mozzarely můžete vyzkoušet i trochu jinak. Dohromady s pečenými bramborami a polníčkem vznikne lehký oběd nebo večeře.
Množství: 4 porce
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: snadné
Kategorie: vegetariánské
Suroviny:
- 500 g malých brambor
- 500 g rajčat
- 200 g polníčku
- 2 balení mozzarely
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce pesta
- sůl, pepř
1 porce: 373 kcal, 56bB, 95g S, 96g T
- Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory oškrábeme a rozkrájíme na měsíčky. Rozložíme na plech s pečícím papírem. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Vložíme do trouby a pečeme doměkka. cca 30 – 35 minut.
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Na posledních 5 minut vložíme k bramborám a pečeme dohromady.
- Polníček omyjeme, zlehka osušíme a rozložíme na talíř. Přidáme vlažné brambory a rajčata. Přidáme mozzarelu. Zlehka zakápneme olivovým olejem, pestem, osolíme a opepříme.
Tip: Máte doma dýňové semínka, vlašské ořechy nebo lískové ořechy? V troubě nebo na pánvi bez oleje je orestujte, nahrubo nakrájejte a posypte jimi salát.