Tip na dietní a zdravý oběd. Brambory upečené ve slupce jsou cenným zdrojem vlákniny, draslíku a železa. Tvaroh dodá velké množství vápníku a obsahuje málo kalorií.
- Množství: 4 porce
- Doba přípravy: 45 minut
- Obtížnost: snadné
- Kategorie: bezlepkové
- 1 porce: 770 kcal, 29g B, 39g T, 72g S
Suroviny
- 24 kusů malých brambor
- 1 ks cibule
- 3 větvičky rozmarýnu
- 1 svazeček bazalky
- 100 ml olivového oleje lisovaného za studena
- 800 g tvarohu (20 % tuku)
- 3 lžíce lněného oleje
- 1 bio citron
- sůl, pepř
Postup
- Troubu rozehřejeme na 185°C. Brambory omyjeme kartáčkem a podélně rozkrojíme. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Bylinky omyjeme, osušíme, rozmarýnové lístky otrháme a nakrájíme.
- Brambory, cibuli a rozmarýn promícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a dozlatova upečeme v troubě (cca 25 minut)
- Bazalkové listy otrháme a umyjeme. Z omytého citronu nastrouháme 1 lžičku kůry. Tvaroh, bazalku, lněný olej a citronovou kůru rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme a opepříme.
- Brambory a krém podáváme dohromady.